پایان پشتیبانی از ویندوز 7 چه زمانی خواهد بود؟ آیا شما برای پایان عمر ویندوز 7 آمادهاید؟ اگر نیستید، خود را آماده کنید چرا که در روز 14 ژانویهی سال 2020 (برای کسانی که آپدیت امنیتی جدیدی دانلود نکردهاند حتی شاید زودتر) چرخهی حیات ویندوز 7 به پایان خواهد رسید. شاید واژهی «پایان زندگی» کمی ترسناک به نظر برسد؛ پس بگذارید بگوییم که منظور از پایان عمر ویندوز 7 این است که مایکروسافت دیگر از این نسخهی ویندوز پشتیبانی نخواهد کرد؛ تمام پشتیبانیهای رایگان و غیر رایگان و تمام آپدیتها از جمله آپدیتهای امنیتی قطع خواهند شد.
از حالا تا آن موقع این سیستم عامل در فاز «تمدید پشتیبانی» قرار دارد. در این فاز مایکروسافت فقط پشتیبانی پولی ارائه میکند.
لینک منبع مایکروسافت
https://support.microsoft.com/en-us/help/4057281/windows-7-support-will-end-on-january-14-2020
چرا عمر ویندوز 7 به سر میرسد؟
ویندوز 7 هم مانند دیگر سیستم عاملهای مایکروسافت عمری دارد. به گفتهی مایکروسافت، هر ویندوزی طول عمری دارد که با اولین انتشار آن شروع میشود و با قطع پشتیبانی آن خاتمه مییابد. اگر تاریخهای کلیدی این چرخهی حیات را بدانید، میتوانید در مورد آپدیت، آپگرید یا اعمال تغییرات دیگر در نرمافزار خود تصمیم گیری کنید.
هشدار مهم: گرچه مایکروسافت میگوید تا ژانویهی 2020 از ویندوز 7 پشتیبانی خواهد کرد، اما از ژوئن سال 2018 شروع به مسدود کردن دستگاههای قدیمیتر نمود. مثلاً سیستمهایی که از پنتیوم 3 استفاده میکردند، در این تاریخ مسدود شدند. مایکروسافت هر زمان که بخواهد، میتواند پشتیبانی از هر دستگاهی را مسدود کند، بنابراین بهتر است که کاربران ویندوز 7 خود را آماده نمایند.
منظور از «پایان عمر» چیست؟
«پایان عمر» تاریخی است که در آن شرکت سازندهی یک اپلیکیشن دیگر از آن اپلیکیشن پشتیبانی نمیکند. بعد از اینکه عمر ویندوز 7 به سر برسد، میتوانید همچنان از این سیستم عامل بر روی دستگاه خود استفاده کنید، اما باید با ریسک آن نیز روبهرو شوید. ویروسها و بدافزارها دائماً در حال توسعه و پیشرفت هستند، بنابراین وقتی آپدیتهای امنیتی برای مقابله با ویروسها و بدافزارهای جدید انجام نشود، دادهها و سیستم شما آسیب پذیر خواهند بود.
مایکروسافت در واقع در 13 ژانویهی سال 2015 جریان اصلی پشتیبانی خود را از ویندوز 7 متوقف کرد؛ در نتیجه فیچرهای جدید دیگر اضافه نشدند و ضمانتنامهها نیز دیگر اعتباری نداشتند.
با وجود این، در طول فاز تمدید پشتیبانی که ویندوز 7 بعد از پایان پشتیبانی جریان اصلی خود وارد آن شد، سیستم عامل همچنان پچ و آپدیت میشد تا مسائل امنیتی و باگها برطرف شوند.
وقتی ویندوز 7 وارد فاز پایان عمر شود، این پشتیبیانی نیز پایان مییابد.
چگونه برای پایان عمر ویندوز 7 آماده شویم؟
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که هنوز از ویندوز 7 استفاده میکنید، در این گفتار برایتان توضیح میدهیم که چگونه برای پایان عمر ویندوز 7 آماده شوید.
حالا که تاریخ پایان عمر ویندوز 7 دارد با سرعت هر چه تمامتر نزدیک میشود، مایکروسافت تمام تلاشش را میکند تا مطمئن شود کاربران این سیستم عامل از خبر پایان یافتن پشتیبانی آن آگاهند و سعی دارد آنها را تشویق به نصب و استفاده از سیستم عاملی دیگر کند.
به همین دلیل، مایکروسافت آپدیتی برای ویندوز 7 بیرون داده است به نام KB4493132 که ناتیفیکیشنهایی میدهد که به کاربران یادآوری میکند ویندوز خود را قبل از تاریخ پایان عمر ویندوز 7، به ویندوز 10 ارتقا دهند.
این آپدیت انتخابی است اما هر کسی که آپدیت خودکارش روشن باشد، آن را خواهد گرفت. مایکروسافت قول داده است که ناتیفیکیشنها آزاردهنده نباشند و میتوانید جلوی ظاهر شدن دوبارهی آن را بگیرید. اما این آپدیت نشان میدهد که برای مایکروسافت چقدر اهمیت دارد که کاربران استفاده از ویندوز 7 را متوقف کنند.
بعد از پایان عمر ویندوز7 چه اتفاقی میافتد؟
وقتی در تاریخ 14 ژانویهی 2020 ویندوز 7 به پایان عمر خود برسد، نباید انتظار هیچ کمک و پشتیبانی نباید از این شرکت داشته باشید. البته این به آن معنی نیست که از 14 ژانویه 2020 ویندوز 7 دیگر کار نخواهد کرد، بلکه تا هر زمانی که دوست داشتید میتوانید از ویندوز 7 خود استفاده کنید. اما اینکه میتوانید بعد از پایان عمر ویندوز 7 همچنان از این سیستم عامل استفاده کنید به این معنا نیست که باید این کار را بکنید.
چیزی که قضیه را پیچیدهتر میکند این است که تعداد افراد زیادی به استفاده از ویندوز 7 بعد از پایان عمر آن ادامه میدهند، بنابراین هکرها سیستمهایی را مورد هدف قرار خواهند داد که از این سیستم عامل استفاده میکنند.
در نتیجه، با اینکه بعد از 14 ژانویه 2020 ویندوز 7 همچنان کار خواهد کرد، اما بهتر است هر چه زودتر آپگرید به ویندوز 10 یا سیستم عاملی دیگر را در برنامهتان بگنجانید.
آپگرید ویندوز 7
با اینکه یک دهه از عمر ویندوز 7 میگذرد (تاریخ صدور ویندوز 7 دقیقاً 22 ژوئیه 2009 بود)، با این وجود این سیستم عامل هنوز هم به طرز باورنکردنی محبوبیت دارد و مورد استفاده است. طبق گزارشهای نت مارکت شیر (Netmarketshare) ویندوز 7 هنوز روی 39 درصد از کامپیوترهای شخصی استفاده میشود. بنابراین با توجه به این خبر که ویندوز 7 دیگر از طرف مایکروسافت پشتیبانی نخواهد شد، پس کاربران بسیاری وجود دارند که باید بالاخره دست از سیستم عامل محبوبشان بکشند.
به جای استفاده از سیستم عاملی قدیمی که دیگر پشتیبانی هم نمیشود، ویندوز خود را به جدیدترین ویندوز مایکروسافت ارتقا دهید. آپگرید از ویندوز 7 به ویندوز 10 فواید بسیاری دارد. برای شروع، چون هر دو سیستم عامل را مایکروسافت ساخته است، فرایند آپگرید نسبتاً ساده خواهد بود و در بسیاری موارد میتوانید فایلهای خود را در کامپیوترتان نگه دارید.
این یعنی هنگام آپگرید به ویندوز 10 کمترین اختلال را تجربه خواهید کرد. بیشتر برنامههایی که استفاده میکنید برای کار در ویندوز 10 آپگرید خواهند شد و رابط کاربری نیز شبیه ویندوز 7 خواهد بود، بنابراین سازگاری با آن نباید خیلی سخت باشد.
چند نفر هنوز از ویندوز 7 استفاده میکنند؟
شاید برایتان عجیب باشد که ویندوز 10 تازه از اواخر نیمه چهارم سال 2018 محبوبیت پیدا کرد و گوی سبقت را از ویندوز 7 ربود.
در آن زمان 39 درصد از سهم بازار متعلق به ویندوز 10 و 37 درصد آن متعلق به ویندوز 7 بود. در جولای 2019 این آمار تغییر پیدا کرد و 49 درصد، سهم ویندوز 10 و 32 درصد، سهم ویندوز 7 شد. با اینکه مایکروسافت اصرار دارد که کاربران همگی به ویندوز10 مهاجرت کنند، اما تا به حال تنها 5 درصد افراد این کار را انجام دادند. برای اینکه این آمار برایتان ملموستر باشد، بیش از 1.5 میلیارد کاربر ویندوز در جهان وجود دارد بنابراین صدها میلیون نفر تحت تاثیر این تغییر قرار میگیرند.
آمارهای دقیقی از تعداد کاربران کنونی ایرانی ویندوز7 در دست نیست، ولی با توجه به اینکه در ایران به طور معمول از ویندوزهای اورجینال استفاده نمیشود و آپدیت خودکار نیز در حالت غیر فعال است، مهاجرت از ویندوز7 به 10 به مراتب کمتر خواهد بود.
ویندوز 10
ویندوز 10 در سال 2015 بیرون آمد. این ویندوز اپهایی را پشتیبانی میکند که در دستگاههای متعددی استفاده میشوند، از جمله در پیسیها، تبلتها و گوشیهای هوشمند. همچنین صفحههای تاچ، کیبورد و موس را پشتیبانی میکند. ویندوز 10 از ویندوز 7 سریعتر است.
بین این دو سیستم عامل تفاوتهای زیادی هست اما به عنوان کاربر ویندوز، شباهتهایی هم مشاهده خواهید کرد که به شما کمک میکنند به سرعت با ویندوز جدیدتان عادت کنید.
آپگرید به ویندوز 10 ساده است. از شما پرسیده میشود که آیا میخواهید فایلهای خود را نگه دارید یا نه. اما در هر صورت توصیه میکنیم که از تمام فایلها و فولدرهای خود بکآپ بگیرید، احتیاط شرط عقل است.
اما و اگرهای آپگرید از ویندوز 7 به ویندوز 10
با اینکه آپگرید از ویندوز 7 به ویندوز 10 سادهترین راه حل است، دلایل چندی وجود دارد که این راه حل را برای برخی افراد نامناسب میکند. برای شروع، باید لایسنس ویندوز 10 را بخرید که ممکن است گران باشد- اگر امیدوارید پایان عمر ویندوز 7 برایتان بدون هزینه باشد، باید بگوییم که چنین نیست.
همچنین، با اینکه مایکروسافت تمام تلاشش را کرده است تا ویندوز 10 روی سخت افزارهای قدیمیتر نیز اجرا شود، اما باز هم سیستم عاملی مورد قبول است که ممکن است روی کامپیوتر قدیمیتان به سختی اجرا شود.
حداقلهایی که سیستمتان باید داشته باشد تا ویندوز 10 را اجرا کند عبارتند از:
- Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC.
- RAM: 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit.
- Hard disk space: 16 GB for 32-bit OS / 20 GB for 64-bit OS.
- Graphics card: DirectX 9 or later with WDDM 1.0 driver.
- Display: 800 x 600 resolution
اگر کامپیوترتان این ویژگیها را ندارد، نمیتوانید ویندوز 10 را رویش اجرا کنید و حتی اگر دقیقاً همین مشخصات را داشته باشد، ممکن است ویندوز 10 به خوبی روی آن اجرا نشود. توصیه میکنیم که حداقل پردازندهی Dual Core 2 گیگا هرتز، رم 4 گیگ (8 گیگ بهتر است) و هارد 160 گیگ داشته باشید تا ویندوز 10 به خوبی اجرا شود.
اگر سخت افزار لازم برای ویندوز 10 را ندارید اما همچنان میخواهید سیستم عامل خود را به ویندوز 10 ارتقا دهید، پس شاید بهتر باشد که کامپیوترتان را ارتقا دهید. این روش ممکن است برایتان مقرون به صرفه باشد چون ممکن است با ارتقای چند قطعه بتوانید ویندوز 10 را روی سیستم خود اجرا کنید. اما خب شاید هم وقت تلف کردن باشد و خریدن یک کامپیوتر جدید برایتان به صرفهتر باشد.
آیا میتوان پشتیبانی از ویندوز 7 را تمدید کرد؟
شاید باورتان نشود، اما امکان تمدید گرفتن پشتیبانی ویندوز 7 وجود دارد.
اگر واقعاً تا این حد میخواهید در برابر تغییر به ویندوز 10 ایستادگی کنید، پس این را بدانید که مایکروسافت به کاربران ویندوز 7 professional و ویندوز 7 enterprise اجازه میدهد تا ژانویهی سال 2023 آپدیتهای امنیتی ویندوز 7 خود را تمدید کنند.
مایکروسافت برای این تمدید پشتیبانی هزینهای از کاربران دریافت خواهد کرد اما هنوز رقم این پشتیبانی را اعلام نکرده است.
مشکلات مهاجرت از ویندوز7 به 10
اغلب نرمافزارها، بازیها و ابزارهایی که برای روایتهای اخیر ویندوز ساخته شدهاند روی ویندوز 10 نیز قابل اجرا خواهند بود. اما برخی از نرمافزارها (عموما نرم افزارهای تولید داخل نظیر سیستم های حسابداری و نرم افزارهای مالی و اداری) که برای روایت های قدیمیتر ویندوز طراحی شدهاند، ممکن است به سختی بر روی ویندوز 10 اجرا شوند یا اصلا اجرا نشوند.